Hotel Sinestra

Familie live action speelfilm
Nederlands Filmfonds, VPRO, CoBO, Dutch Film Works, Zodiac Pictures (CH)

Als Ava (11) tijdens een wintervakantie in Hotel Sinestra in een opwelling haar overbezorgde ouders weg wenst, zijn de volgende ochtend plotsklaps alle volwassenen spoorloos verdwenen. Het feest barst los: nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas ontstaat uiteindelijk een levensgevaarlijke situatie waarbij het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en de kinderen zetten alles op alles om ondanks de situatie een fantastisch kerstfeest te organiseren en hun ouders weer terug te vinden. En daarmee ook hun onbezorgde kinderlevens.

Crew:Jamille van Wijngaarden (regisseur), Martijn Hillenius
(scenarist), Lennert Versteegen (Director of Photography)
Producent:Keplerfilm B.V., Koji Nelissen & Derk-Jan Warrink
Start opnames:15 januari 2022
Start postproductie:1 maart 2022
Releasedatum:1 december 2022

Muziek
Voor de filmscore zijn we op zoek naar een eigen instrumentatie en geluid dat niet per se streeft naar de conventionele ‘winter-fantasy’ sound à la Tjaikovski. Ik zou graag willen experimenteren met geluiden die passen bij de setting, denk aan de alpenhoorn, celesta en glockenspiel die de verwondering bij de kinderen versterken. En percussie wanneer de party losbreekt: het hotel is de jungle. Dit alles bij elkaar vormt de symfonie van HOTEL SINESTRA.

Open call
Wij zoeken een componist die beeldtaal goed begrijpt en de combinatie van orkestraal durft te combineren met nieuwe geluiden. Hij of zij heeft affiniteit met comedy en ook met avontuurlijke films en weet zich met de compositie de belangrijkste schakel te zijn in de vertelling van het verhaal.

Inschrijving voor dit project is niet meer mogelijk. De deadline is verstreken.