Foodies

Feature-length speelfilm

Voor de buitenwereld lijkt de succesvolle foodblogger Samantha (33) van de blog ‘SAMTHINGNICE’ iemand om jaloers op te zijn. Een uitgever wil haar eerste kookboek op de markt brengen, iets waar Sam als klein meisje al van droomde. Bovendien is ze in de race om de ster van een nieuw tv-programma te worden, een kans waarbij beste vriendin Jacco haar helpt en een mogelijkheid om nóg bekender te worden, wat ook weer goed is voor de lancering van het kookboek. Maar achter de schermen is Sams leven een stuk minder glamoureus. Ze vergelijkt zichzelf constant met haar grote concurrente Lilian, die een superstrakke killer body heeft. Ook is haar keuken een troep en ondanks de gezonde lifestyle die ze promoot kan ze zelf de verleiding van chips en chocolade maar niet weerstaan. Bovendien blijkt dat haar uitgever op zoek is naar een dieetboek in plaats van een kookboek over lekker eten. Kortom, Sam heeft inmiddels meer gemeen met Bridget Jones dan met Fajah Lourens. Als ze dan ook nog eens als een blok valt voor de aantrekkelijke chef-kok Marco (35), wiens restaurant ze net keihard afgebrand heeft in een vernietigende recensie, is het drama compleet.

Crew:Mannin de Wildt (regisseur), Michiel Bartels (line-producer)
Producent:Goldman Film & Phanta Film
Start opnames:september/oktober 2021
Start postproductie:oktober 2021
Releasedatum:april 2022

Muziek
Het is een eigentijdse romcom waarbij zo’n 50% voorzien wordt van een score. Geen klassieke score met orkest, eerder een combinatie van instrumenten die goed passen bij de film.

Open call
Zorg dat je duidelijk vermeld welke ervaring je hebt met speelfilms en schrijf een mooie motivatie met daarin wat ideeën voor de filmmuziek (optioneel).

Inschrijving voor dit project is niet meer mogelijk. De deadline is verstreken.