Ellert & Brammert

Familie speelfilm (independent basis in productie)
Provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, Gemeente Coevorden, Rembrandt Movie Ventures

Het verhaal van de film Ellert & Brammert speelt zich af in het heden en in het verleden. In het heden komen we in een schoolklas waar gewerkt wordt aan een schoolmusical die gaat over reuzen. Sanne is gevraagd om de hoofdrol te gaan spelen. Ze wil graag, maar ze durft niet. Ze kan prachtig zingen, maar dat mag zij niet van haar vader. In het verleden belanden we op de Drentse Heide. Daar staan twee dorpjes, die, zoals het een goed dorp betaamd het regelmatig met elkaar aan de stok hebben. De heidebewoners zijn bijgelovig en bang voor muziek, omdat ze denken dat het de aanleiding is voor een hoop narigheid en ze geloven dat daar reuzen op af komen. In het dorp woont een mooi meisje Melisande, zij kan heel mooi zingen en doet dit dan ook vaak. Ze vindt het namelijk de grootste onzin dat ze dat niet mag. Het hele dorp ergert zich dan ook aan haar, maar toch blijft ze zingen. Melisande wordt verliefd op een jongen uit het andere dorp, Gozem, hij is schaapherder en vindt muziek ook erg leuk. Omdat hij uit het andere dorp komt, spreken ze af en toe stiekem af op de heide bij een hunebed. Op een gegeven moment worden er grote voetstappen op de heide gevonden en op een marktdag begint de grond ineens te trillen, één ding is zeker de reuzen bevinden zich op de Drentse Heide. Uiteindelijk zijn de reuzen op zoek naar een vrouw die voor hen gaat zorgen. Verschillende dorpelingen bieden spontaan hun vrouw aan, die boos weglopen. Melisande offert zich op om voor de reuzen te gaan zorgen. Ze besluit niet voor ze te gaan zorgen, maar ze gaat ze opvoeden dat voor hilarische momenten zorgt. De reuzen hadden andersom verwacht, maar Melisande trekt de stoute schoenen aan en zal ze een lesje leren. Gozem probeert Melisande uiteraard te redden van de reuzen.

Crew:Dennis Bots (regisseur), Anton van de Koppel (producent),
Marloes van der Haagen (producent)
Start opnames:14 september 2021
Start postproductie:november 2021
Releasedatum:mei 2022

Muziek
Muziek is in het script een belangrijke drager. De hoofdrolspeelsters in de beide tijdsgewrichten zingen een titelsong, deze is reeds gecomponeerd door Faela van Deyzen. De verdere muziekscore moet hier dus bij aansluiten. De film heeft een sterk Disney karakter en daarom zoeken we ook een muziek score die daaraan kan tippen.

Open call
Je wordt gebriefd door de regisseur Dennis Bots en de Line producer Marloes van der Haagen. Zij willen dichtbij het project staan dus zullen veelvuldig willen aansturen. We verwachten een hands on benadering waarbij we als team alles samen bepalen.

Inschrijving voor dit project is niet meer mogelijk. De deadline is verstreken.