Cornelia

Korte Film (8 minuten)
Kunstraad Groningen, Mondriaan Fonds

Onze korte film is getiteld: Cornelia. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Cornelia Johanna van den Berg van der Vlis, de enige vrouw tussen 290 mannen op het Verzetsmonument in Friesland. Ze kreeg ook nog eens postuum het Verzetskruis, een onderscheiding die slechts aan 95 personen werd uitgereikt. In de film brengen we de laatste 6/7 minuten van haar leven in beeld, terwijl ze geflankeerd door Duitse soldaten naar de plek van haar executie wordt gereden in een Duitse legertruck. Met audioflashbacks leren we haar verhaal, hoe het zover heeft kunnen komen en waarom de Duitsers haar zo graag te pakken wilden krijgen (ze was hoofdkoerierster van het verzet in Friesland). Dat alles gebeurt in één vloeiend ononderbroken shot, zoals ook in de bioscoopfilm 1917 succesvol werd toegepast. Het gaat om een betrekkelijke kleine film, maar geluid en muziek zijn van essentieel belang. Als sound designer is Gouden Kalf-winnaar Wart Wamsteker aan het project verbonden (met hem werkte ik ook aan #VaderJacob en Dat Vergeet je Nooit!).

Crew:Sander Blom (regisseur en producent), Evert-Jan Berends (DoP), Jesper Bauer (geluid)
Start opnames:september 2021
Start postproductie:september 2021
Releasedatum:januari 2022

Muziek
Gezien de relatief korte lengte van de film denk ik aan muziek gedurende vrijwel de hele film, een lange track die langzaamaan opbouwt, eventueel met strijkers.

Aanmelding projecten Nieuwe Muziek Maken

Vul dit formulier volledig in om een aanvraag te doen voor één van de projecten in het kader van de regeling Nieuwe Muziek Maken. Het is mogelijk om je voor meerdere projecten in te schrijven. Vul het formulier dan nogmaals in voor het volgende project.
  • Upload hier je CV en biografie, waarin ook je relevante werkervaring is opgenomen.
    Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Plaats hier een link naar je website of showreel, of een andere link naar je muziek.
  • Let op: Selecteer hier het project waarvoor je je wilt inschrijven. Het is mogelijk om je voor meerdere projecten in te schrijven. Vul hiervoor nogmaals het formulier in met je volgende keuze.
  • Schrijf hier een korte en bondige motivatie waarom je aan dit project zou willen werken.
  • Download hier de de-minimis verklaring die je hieronder ingevuld weer moet uploaden bij je aanvraag.
  • Je kunt hier je de de-minimis verklaring uploaden.
    Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 16 MB.