You Shoot, I Score – BMIM x ADE Conference 2022

Hoe benader je regisseurs? Hoe bespreek je de geldzaken? Hoe krijg je de projecten waar je naar op zoek bent? 'You Shoot, I Score!' is het boek dat een antwoord biedt op al deze vragen. Met meer dan 50 interviews met professionals uit de industrie is 'You Shoot, I Score!' het meest uitgebreide boek als je componist wilt worden voor film, televisie, games en meer!

Moderator: Matthijs Kieboom

Sprekers

Karl Heortweard (1988) is componist voor internationale films en tv-programma’s. Na een periode in Stockholm te hebben gewoond, waar hij de grondbeginselen van het schrijven van muziek voor media leerde, resulteerde de frustratie over het niet verder kunnen komen in het plan om zijn traject vast te leggen met het idee hier uiteindelijk een boek over te schrijven. Terug in Nederland was hij vastbesloten om filmcomponist te worden en heeft dit in de daaropvolgende jaren waar kunnen maken. In 2017 schreef hij de muziek voor de Albanese film ‘Elvis Walks Home’ en ‘Love and Shukla’, een Indiase film die werd verkocht aan Netflix. In 2019 begon het programma ‘Project Rembrandt’ waar meer dan een miljoen Nederlanders naar kijken en ondertussen drie seizoenen van zijn verschenen. Ook ging dat jaar de film ‘Whitestar’ in de bioscoop waar in 2022 het vervolg ‘Silverstar’ op werd gemaakt. In die periode werkte hij tevens aan andere filmproducties zoals ‘Casanova’s’ (2020) en ‘Zomer in Frankrijk’ (2023) en het programma ‘Dreamschool’ (2021) voor de NPO. Daarnaast geeft hij gastcolleges en workshops over compositie en het maken van carrière als mediacomponist op filmfestivals en hogescholen. Zijn opgedane ervaringen, samen met die van 56 andere professionals uit de industrie, zijn nu terug te lezen in zijn boek ‘You Shoot, I Score!’ Een gids die je helpt om je eigen weg te vinden als componist voor de media, of je nu nog aan het verkennen bent en een opleiding wilt volgen, op zoek bent naar de beste jobs voor jou, of overweegt om naar Hollywood te gaan.

Matthijs Kieboom

Matthijs Kieboom is vanaf 2009 actief als componist voor film en tv. Zijn stijl valt te omschrijven als thematisch en melodisch en is qua klank een grenzeloze samensmelting van genres & unieke klanken. In zijn muziek maakt Matthijs gebruik van bijzondere instrumenten, orkesten en ensembles, waarbij hij voor elke productie een eigen klank probeert te vinden. Matthijs heeft o.a de score geschreven voor producties zoals Meskina, De Piraten van Hiernaast, Hemelrijken en de documentaire WILD.  Matthijs legt nu de laatste hand aan de score voor de zeer populaire Engelse serie VAN DER VALK plus de nieuwe documentaire Wolf.

In 2011 ontving Matthijs de Young Composer Award op het Transatlantyk Film Festival, ook ontving hij in Krakau de Young Talent Award en daarnaast won hij de Buma Filmmuziek Award voor de score van de succesvolle film Verliefd op Ibiza.  Naast componist is Matthijs ook orkestor, en hij is hoofddocent Film en Game compositie aan het ArtEz conservatorium in Enschede.