Women in Media Music

Bij Buma Music in Motion draait alles om het maken van verbindingen tussen mediacomponisten en media executives, dat is in feite één van onze belangrijkste doelen. Omdat wij steeds vaker het verzoek ontvangen of er ook vrouwelijke mediacomponisten zijn willen we deze vrouwelijke componisten niet alleen online maar ook offline in de spotlight zetten. Daarom organiseren we op 13 juni a.s. in EYE Filmmuseum “Women in Media Music”. Een middag gericht op de vrouwelijke mediacomponist. De middag start met een XL roundtable sessie waarbij vrouwelijke media componisten met professionals in gesprek gaan.

De middag wordt afgesloten met de Female Sync networking drinks waarbij vrouwelijke media componisten en vrouwen werkzaam in (media)muziekindustrie (bijv. sync managers, music supervisors, regisseurs, producers, a&r managers etc.) elkaar kunnen ontmoeten.

Ben jij vrouwelijke mediacomponist en wil je in gesprek met een van onderstaande professionals? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Je kunt 3 voorkeuren opgeven. Inschrijving is gesloten. Deadline was 8 juni. Daarna maken we de definitieve indeling, we proberen je in ieder geval te koppelen aan 2 van je keuzes.

Programma
13:00 uur: inloop
13:15 uur: welkom
13:30 uur: XL roundtable sessions
15:30 uur: Female Sync Networking drinks
17:00 uur: einde

Sprekers

Hanneke Bannink (Head of Legal, Vincent TV Producties)

Hanneke Bannink is Head of Legal bij Vincent TV/Ginger Fiction en inmiddels ruim 30 jaar werkzaam in de entertainment/media industrie. Na een periode als advocaat bij een boutique IE kantoor in Amsterdam, bedrijfsjurist in de muziekindustrie (zowel label als publishing) en in de theaterbranche streek zij neer bij Vincent TV waar zij verantwoordelijk is voor de Legal afdeling van dit snelgroeiende TV-productiebedrijf (o.a. tweemaal bekroond met de Gouden Televizierring) en waar haar kennis over het muziekrecht bij het productieproces zeker van pas komt. Vincent TV produceert zowel fictie als non-fictie programma’s.

Hanneke is tevens bestuurslid van Stichting GRAP (Groepenraad Amsterdamse Popmuziek).

Isis Cabolet (Regisseur)

Isis volgde de acteursopleiding op de toneelacademie Maastricht en behaalde haar bachelor in 2011. Sindsdien speelde zij in vele televisieseries en films zoals o.a de films ‘App’, ‘Komt een vrouw bij de dokter’, de series ‘’van God Los’, ‘Weemoedt’, ‘Lekker dan’ en ‘Keizersvrouwen’. Ook is ze is een van de oprichters van Bouillabaisse, een theatercollectief die bijzondere performances maakt voor o.a poppodia, muziekfestivals en clubs, maar ook op maat gemaakt voor speciale events.

Met haar korte film KUTLEVEN, die zij zelf schreef en regisseerde, werd ze genomineerd voor de Debuutprijs van het Nederlands filmfestival. Momenteel werkt ze aan de korte musicalfilm DIEP IN DE NACHT met muziek van zangeres Merol en GLEUF, eveneens een korte film die binnen de filmfonds shorts regeling wordt gerealiseerd. Daarnaast heeft ze samen met scenarist Lotte Tabbers haar eerste speelfilm KERSTMENS geschreven, die medio 2023 zal worden verfilmd.

Foto Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Neeltje van der Heijden (Post-Production Supervisor)

Na aan tal van series en speelfilms te hebben gewerkt als DI-producent bij een ‘image post facility’, begon Neeltje in 2015 te werken als zelfstandig freelance postproductie supervisor en heeft sindsdien gewerkt aan meer dan twintig internationale gecoproduceerde speelfilms en documentaires (imdb.me /neelvdh) Naast haar projecten is ze groepsleider & trainer bij een postproductie workshop bij APostLab. In haar rol als postproductie supervisor werkt ze regelmatig nauw samen met music supervisors & componisten.

Ze is onlangs klaar met de Nederlandse Netflix series DIRTY LINES van Pieter Bart Korthuis. Voor 2022/2023 werkte ze aan het documentaire project OCCUPIED CITY geregisseerd door Steve McQueen en de Chinese speelfilm ABOVE THE DUST, geregisseerd door Xiaoshuai Wang.

Menna Laura Meijer (regisseur, producer, mint film office)

Menna Laura Meijer is autodidact en werd per ongeluk regisseur. Terwijl producer Bob Visser onderzoek deed voor een artikel over een groep graffitijongens in Rotterdam, stelde hij voor om een ​​documentaire filmplan te schrijven in plaats van een essay, en dat deed ze. In 1997 ging haar eerste film Tags in première in Rotterdam op een illegale rave party, die tijdens de aftiteling door de politie werd stilgelegd. Haar werk wordt internationaal geprezen en bekroond; Girls (2003) won de Kids & Docs jubileumprijs voor beste jeugddocumentaire, de Kinderkastprijs, de Nederlandse Academy Award en de Prix Jeunesse 2004. In 2018 werd de film geselecteerd voor de IDFA-selectie van 15 beste jeugddocumentaires. Sexy (2007) is het laatste deel van de trilogie over jongeren, liefde en seks. De serie werd genomineerd voor een BANFF-wereldtelevisieprijs, kreeg een eervolle vermelding van de Nipkow-prijs en werd genomineerd voor de Cinekid Kinderkast.

Haar nieuwste film, Now something is slow changing (2018, KRO-NCRV), ging in wereldpremière op IDFA en won de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary en de lustrumeditie van Forum for Directors op het Nederlands Filmfestival. Meijer werkt nu aan de 6 uur durende documentaire Fortuyn: Un-Dutch over de eigenaardige en controversiële politicus Pim Fortuyn die kort voor de landelijke verkiezingen in 2002 werd vermoord.

Ellemieke Middelhoff (film editor)

Voordat Ellemieke in 2013 naar de Filmacademie kwam om montage te studeren, heeft ze een Bachelor en Master in Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. De overstap naar de Filmacademie maakte het voor haar mogelijk nog specialistischer bezig te zijn met waar het voor haar in beide disciplines om gaat: verhalen vertellen die iets losmaken bij mensen en ertoe doen.

Daarnaast is Ellemieke ook deeltijds verbonden aan de Filmacademie, waar ze les geeft en studenten begeleid bij hun montageproces.

Ellemieke beschikt over een eigen montagestudio in de Houthavens in Amsterdam-West. Samen met collega-editor Tessel de Vries deelt ze een studio waarin ze allebei hun eigen montagesuite hebben. De ruimte ligt deels onder water, vandaar de naam: Beneden Peil.

Suzan de Swaan (Producer New Talent, Millstreet Films)

Suzan de Swaan is producent nieuw talent bij Millstreet Films; een ambitieuze film- en drama producent met oog voor kwaliteit. Samen met talentvolle, nieuwe makers bouwt ze met producties als ANNE+, Little Amsterdam, Edelfigurant en Kutleven aan een lange termijn samenwerking.

Tijdens haar studie film- en tv-wetenschap begon ze als bestuurslid van studentenbioscoop Kriterion en rolde zo de filmdistributie in. Na diverse functies bij onafhankelijke filmdistributeurs, woonde ze drie jaar in New York, waar ze voor Robert ‘Bob’ De Niro en zijn geliefde Tribeca Film Festival werkte.

Terug in Nederland maakte ze bij producent Lemming Film de overstap van distributie naar productie. Inmiddels werkt ze zes jaar bij Millstreet Films en heeft ze de ft. Foundation opgericht, waarmee ze talentontwikkeling in de culturele sector stimuleert.