The Media Future is Female

In deze besloten sessie worden we vergezeld door de Alliance for Women Film Composers (AWFC). Tijdens deze sessie organiseren we samen mini break-out rooms waarin vrouwelijke mediacomponisten met elkaar in contact kunnen komen en verhalen en ervaringen kunnen uitwisselen. Onze bedoeling is niet om mannen uit te sluiten, maar om meer gelijkheid binnen het veld te creëren. We willen graag dat vrouwelijke mediacomponisten zinvolle verbindingen leggen, zodat ze elkaar kunnen versterken en hun netwerk kunnen verrijken. Met als resultaat hopelijk dat als we allemaal worden gevraagd of we andere vrouwelijke componisten kennen, het antwoord niet ‘Oh, ik weet het eigenlijk niet’ zal zijn, maar ‘Ja, zeker wel’.

Let op, dit is een besloten sessie en deelname is alleen op uitnodiging.

Sprekers

Jenna Fentimen (Head of Creative, Manners McDade Music Publishing en Artist Management LLP, UK)

Jenna begon haar carrière in de productiemuziek, voordat ze overstapte naar Music Supervision in zowel Amsterdam als Londen, waar ze werkte aan wereldwijde campagnes van merken als PlayStation, Asics, Johnnie Walker en Nederlandse merken zoals Tele 2 en KPN. Jenna kwam in 2018 bij Manners McDade als Music & Composition Producer en werd Head of Creative in 2019. Ze richtte in de herfst van 2018 het Women Composers 'Forum op, waar ze workshops, panels en netwerkevenementen voor leden organiseerde. Het Women Composers 'Forum is sindsdien gefuseerd met de door LA opgerichte Alliance For Women Film Composers, waarbij Jenna werd benoemd tot UK Director of Relations en verkozen in het AWFC-bestuur. In 2019 kreeg Jenna een plaats in de shesaid.so Alternative Power 100-lijst en in 2020 werd ze de Music Industry Advocate voor ondervertegenwoordigde talentenlijst, Free The Work.

Daisy Coole (componist & medeoprichter Two Twenty Two, UK)

Daisy Coole is componist en saxofonist en heeft door Europa getoerd als jazz- en sessiemuzikant, waarbij ze speelde in internationale radio- en televisie-uitzendingen bij artiesten als Lady Gaga en Beth Ditto. In 2014 richtte ze, samen met haar co-componist Tom Nettleship, compositie- en postproductiebedrijf Two Twenty Two op, waar ze muziek maakt voor film, documentaire, dans en reclame. Recente projecten zijn de Amerikaanse film Ask For Jane met in de hoofdrol Sarah Steele (The Good Wife), Cody Horn (Magic Mike) en Alison Wright (The Americans), documentaire Shanti Khana, verteld door Ashley Judd, en de score voor swingdance show Swing, Sister, Swing, begeleid door een 16-koppige volledig vrouwelijk bigband.

Alexandra Hamilton-Ayres (componist, UK)

Alexandra is een award-winnende film componist en klassiek elektronische artiest gebaseerd in Bristol, VK. Doordat ze muziek heeft geschreven voor theater, circus, dans, opera en film is ze goed thuis in het vertellen van verhalen met muziek en beeld.

Catherine Joy (componist en CEO, Joy Music House, US)

Met een passie voor muziek en samenwerkingen als drijfveer is Catherine Joy componist voor film, media en live uitvoeringen. Ze won de Best Documentary Score Award voor de opzwepende documentaire Gold Balls. Ze schreef de score voor de multi-award winnende documentaire The Augmentation of douglas Engelbart, de bovennatuurlijke thriller The Parish en de documentaire Naugthy Books, die wordt verteld door Aisha Tyler, Allison Tolman en Aimee Garcia. Recentelijk werkte Catherine aan de driedelige miniserie WASHINGTON van The History Channel. Eveneens leidde ze het Joy Music House team in het produceren van de score van de op Sundance bekroonde Minari en seizoen twee van Amazon's Homecoming. Catherine is oprichter en CEO van Joy Music House, een full-service score productiebedrijf. Daarnaast is ze vicepresident van de Alliance for Women Film Composers.

Starr Parodi (componist, pianist, dirigent, arrangeur, music director en voorzitter van The Alliance For Women Film Composers, US)

Starr Parodi is de voorzitter van Alliance for Women Film Composers en is een multi-award winnende componist voor film, televisie en live concertuitvoeringen, alsook neo-klassiek pianist en Steinway Recording Artist. Haar werk omvat The James Bond Theme productie/arrangement (RIAA Gouden Plaat), Starter Wife, Conversations With Other Women, Transformers: Rescue Bots, G.I. Joe: Renegades, honderden trailers voor Hollywood's meest geziene films (Last Samurai, James Bond, The Peanuts Movie, Mission Impossible, Harry Potter, Dreamgirls, Night At The Museum, X-Men 3 en vele andere).

Kezia Tomsett (freelance componist, UK)

Kezia Tomsett is filmmuziekcomponist, producer, zangeres en schrijfer. Kezia's weidse soundscapes combineren vaak het akoestische en elektroakoestische in een mengeling van orkestrale elektronica, versterkt door gebruik van haar eigen stem in rijke, etherische texturen en thematische melodieën. Sinds 2017 is ze freelance werkzaam voor cliënten als Covergirl, Blue zoo Animation, Dove en Sister X.

Ondersteund door de Alliance for Women Film Composers (AWFC)