Mixing and Matching Independent Music & Film Makers

Tijdens de derde sessie van NL Media Music in LA zullen we ons richten op de onafhankelijke filmindustrie in LA en krijg je de kans om in contact te komen met onafhankelijke filmmakers. Om de nieuwste inzichten uit LA te krijgen, zijn we een samenwerking aangegaan met SAGindie, een gratis service die filmmakers duidelijkheid en verwantschap biedt door hen door het ondertekeningsproces van SAG-AFTRA te leiden. SAGindie is ook betrokken bij Film Music Connect, een samenwerkingsprogramma dat indiefilmmakers koppelt aan professionele componisten.

Aanmelden voor deze derde sessie kan via deze link.

Sprekers

Sujata Day (performer, creator, writer, director, US)

Met haar aanstekelijke persoonlijkheid en unieke gevoel voor humor heeft de in Pittsurgh opgegroeide Sujata Day naam voor haarzelf gemaakt in Hollywood als multi-hyphenate uitvoerder, maker, schrijver en regisseur. Ze ontwikkelde haar vaardigheden in improv comedy en sketch schrijven aan het Upright Citizens Brigade Theatre speelt regemaltig in UCB’s hitshow Asian AF. Sujata is bekend als CeCe in The Misadventures of Awkward Black Girl van Issa Rae. Drie seizoenen lang had ze een terugkerende rol in HBO's Insecure.

Sujata is een Sundance Lab screenwriting fellow, Sundance Film Festival influencer en HBO Visionaries Ambassador. Ze maakte en ontwikkelde film- en televisieprojecten met en voor Issa Rae's Color Creative, Charles King's MACRO, John Legend's Get Lifted, Michael Shamberg en meer. Haar korte film Cowboy and Indian verkocht ze aan Universal Content Productions om een serie van te ontwikkelen met Sujata als schrijver, producent en hoofdrol. Sujata schreef, produceerde, regisseerde en speelde de hoofdrol in haar award-winnende speelfilm Definition Please die binnenkort uitkomt.

Darrien Michele Gipson (executive director, SAGindie, US)

Darrien Michele Gipson is executive director van SAGindie, een educatieve organisatie voor onafhankelijke filmmakers. Darrien is alumnus van UCLA, waar ze haar Bachelorgraad in Engelse Literatuur behaalde, en USC, waar ze een MFA verdiende van het Peter Stark Producers Program. Ze was vicepresident van ontwikkeling voor DEF Pictures voordat ze zich aansloot bij SAGindie in 2002 als festivalcoördinator. Namens SAGindie nam ze talrijk deel aan filmfestivals, filmscholen en conferenties, waar ze workshops gaf en jonge filmmakers instrueerde hoe professionele acteurs aan te trekken middels SAG-AFTRA's low-budget contracten. Sinds ze in 2006 executive director werd, heeft Darrien de organisatie uitgebreid om meer festivals te bereiken en nog meer makers te helpen op alle platforms hun projecten te ontwikkelen. Ze reist de wereld over om te spreken op panels, schrijvers en filmmakers te mentoren en diversiteit, gelijkheid en inclusie te prediken in de entertainmentindustrie. Haar favoriete boek over film is As You Wish: Inconceivable Takes from the Making of THE PRINCESS BRIDE van Cary Elwes. Het bevat waanzinnige achter-de-schermen informatie over de beste film ooit gemaakt. Darrien vindt het vooral prachtig hoe Elwes de cast hun eigen herinneringen laat opschrijven in het boek. Het is lichtvoetig en luchtig, maar het is oprecht en het maakt haar gewoon blij. Just like maewidge, it bwings us togetheh.

Geoff Marslett (animator, director, writer, producer, actor, US)

Geoff Marslett is animator, regisseur, schrijver, producer en acteur. Zijn werk draait doorgaans om de romantiek van het verbinden en hoe het verkennen van jouw universum jou en de plek die je verkent verandert. Zijn meest vooraanstaande werken zijn onder meer de speelfilms MARS, Loves Her Gun en Yakona (als producer), evenals de korte films Monkey vs. Robot en The Phantom 52. Momenteel is hij bezig zijn nieuwe film The Boardinghouse Reach af te maken. Als acteur speelde hij in films van Alex Cox, Josephine Decker, Izzy Shill en Keith Maitland.

Zijn werk is vertoond op meer dan 100 verschillende film- en animatiefestivals, waaronder Sundance, SXSW, BFI London, Sitges, Seattle en The Brooklyn Academy of Music (BAM) en zijn onderscheiden met awards van SXSW, IndieMemphis, BendFilm, Nevada City en Chicago's Just For Laughs. Zijn werk voor de pers omvat The New York Times, Variety, Hollywood Reporter, Time Out London en Filmmaker Magazine en zijn films kunnen worden bekeken op Netflix, Sony Crackle, HBO, PBS, The Sundance Channel, Amazon Prime en Fandor.

Hij verdeelt zijn tijd tussen het lesgeven aan de universiteit van Colorado en het maken van zijn eigen films.

Hij groeide op als cowboy met een interesse in natuurkunde en werkte in de bouw en het marine biologisch onderzoekslab voordat hij films ging maken. Hij adoreert van zijn kat FatFace en houdt nog oprecht van dingen maken.

Colin McCormack (communications manager, SAGindie, US)

Colin McCormack is de communicatiemanager van SAGindie en werkte, in verscheidene capaciteiten, als schrijver, producer en editor aan projecten strekkende van speelfilms, korte films, reclame en documentaires. Voordat hij begon bij SAGindie, gaf Colin leiding aan een filmmakershulpprogramma voor een nationale non-profitorganisatie voor dierenwelzijn, gericht op het assisteren van documentaire- en filmmakers bij productie, subsidies, onderzoek en marketing. Als SAGindie's communicatiemanager is Colin verantwoordelijk voor reclame en promoties, sociale mediabereik, interviews met filmmakers en online aanwezigheid. Zijn favoriete boek over film is Rebel Without a Crew van Robert Rodriguez, dat zelfs de meest luie lezer zal motiveren om van de bank af te komen en een script te gaan schrijven (oké, je hoeft niet per se een script te gaan schrijven... maar als je dat wel gaat doen, raadt Colin aan ook Adventures in the Screen Trade van William Goldman te lezen).

In collaboration with SAGindie