‘But, I am not Hans Zimmer’ – A session about the Imposter Syndrome

Terwijl meerdere componisten denken: ‘Maar ik ben geen Hans Zimmer’, heeft Hans Zimmer er zelf ook last van: onzekerheid over het eigen werk en expertise. Je haalt iedere deadline, alle opdrachtgevers zijn lovend en je hebt misschien zelfs al een of meerdere awards op jouw naam staan, maar toch hoor je altijd dat stemmetje achter in je hoofd: ‘Wanneer val ik door de mand? Wanneer komt iedereen erachter dat ik dit helemaal niet kan?’. Maak kennis met het ‘imposter syndroom’, een complex waarbij men (voor zichzelf) de lat genadeloos hoogt legt en zichzelf (en prestaties) continue onderschat. Je hebt bijvoorbeeld het gevoel dat je moet opboksen tegen referentie tracks, je hebt geen officiële opleiding tot mediacomponist gevolgd of durft jezelf eigenlijk geen mediacomponist te noemen. Hoe ga je daar mee om?

Op donderdag 17 juni om 16:00 vindt een panelsessie plaats over het ‘imposter syndroom’ specifiek gericht op mediacomponisten, artiesten en producers, want het wordt tijd dat hier meer over wordt gepraat. Onder meer Jenna Fentimen (Head of Creative, Manners McDade, UK), Daisy Coole (Composer & Co-Founder, Two Twenty Two, UK), Vréneli Stadelmaier (Author & Career Coach, SheConsult, NL), Seppl Kretz (Creative Director & Head of Music Production, Sizzer, NL) en Renger Koning (Composer, NL) doen een boekje open over hun eigen ervaringen.

Na afloop van de uitzending is er aansluitend een besloten sessie, waar we met elkaar nog even doorpraten en er ruimte is voor vragen. Aanmelden doe je hier!

Dit panel is beschikbaar via ons gloednieuwe platform. Ga naar ons videoplatform, klik op ‘register to watch’ en vul je gegevens in. Heb je al eerder een video bekeken via ons platform? Super! Je kan dezelfde code gebruiken voor alle video’s (dit jaar) zowel live, als on demand. Je hoeft je dus maar een keer te registeren.

Mocht je het platform voor het eerst bezoeken, doorloop dan het registratie proces. Zodra je deze hebt doorlopen ontvang je een e-ticket met een persoonlijke code. Gebruik je code op het platform om alle panels zowel live als on demand te ontgrendelen. Perfect voor als je op de afgesproken tijd niet kunt of wanneer je je geheugen wilt opfrissen.

Oh, en goed nieuws! Registreren is gratis.

Sprekers

Daisy Coole (Componist & medeoprichter, Two Twenty Two, UK)

Daisy Coole is componist en saxofonist en heeft door Europa getoerd als jazz- en sessiemuzikant, waarbij ze speelde in internationale radio- en televisie-uitzendingen bij artiesten als Lady Gaga en Beth Ditto. In 2014 richtte ze, samen met haar co-componist Tom Nettleship, compositie- en postproductiebedrijf Two Twenty Two op, waar ze muziek maakt voor film, documentaire, dans en reclame. Recente projecten zijn de Amerikaanse film Ask For Jane met in de hoofdrol Sarah Steele (The Good Wife), Cody Horn (Magic Mike) en Alison Wright (The Americans), documentaire Shanti Khana, verteld door Ashley Judd, en de score voor swingdance show Swing, Sister, Swing, begeleid door een 16-koppige volledig vrouwelijk bigband.

Renger Koning (Composer, Producer, Sound Designer, Soundbase, NL)

Renger Koning is een Nederlandse (film)componist, wiens muziek voor 'Bezness as Usual’, geregisseerd door Alex Pitstra, is onderscheiden met de Buma Award voor Beste Originele Compositie in Film in 2017. Na vele jaren gewerkt te hebben in reclame, begon hij in 2012 met muziek componeren voor films en documentaires. Hij heeft onder andere de muziek geschreven voor 'Die Welt', ‘Safe’, 'My name is Nobody', 'Blind Date' [korte animatie] ‘Isotopes of Soul’ en 'The Occupant’. Ook schrijft Koning muziek voor moderne dans, zoals 'The Panter’ van Dunja Jocic. Zijn muziek wordt gekenmerkt door een combinatie van live instrumenten en elektronica en de voortdurende zoektocht naar de emotionele impuls.

Seppl Kretz (Creative Director & Head of Music Production, Sizzer, NL)

Seppl, muzikant in hart en nieren, begon zijn carrière als componist en toetsenist voor een scala aan bands, waarmee hij meerdere malen de hitlijsten haalde en speelde op festivals als Sziget, Roskilde en Lowlands. Zijn avonturen brachten hem uiteindelijk naar de wereld van muziekproductie en -supervision voor reclame en film, waarin hij, als creative director bij Sizzer, meerdere awards won voor de muziek in campagnes van onder meer Diesel, Schweppes, Heineken en Skoda.

Vréneli Stadelmaier (Author & Carreer Coach, SheConsult, NL)

drs. Vréneli Stadelmaier is bedrijfskundige, auteur, professioneel spreker, feministe en loopbaancoach. Na haar afstuderen werkte ze in verschillende management posities. In 1999 startte ze haar eerste bedrijf in executive search in investment banking, samen met haar voormalige man. In 2007 startte ze SheConsult, uit frustratie dat het nog zoveel tijd kost voordat vrouwen gelijke kansen krijgen op de werkvloer. Zij schreef de bestseller ‘F*ck die Onzekerheid’ en ‘Een Slimme meid is op haar toekomst voorbereid, Survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen’ dat jonge vrouwen voorbereidt op de eerste 10 jaar na hun afstuderen.

Vréneli is directeur en oprichter van SheConsult, een landelijk opererend trainings-/coachingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen met 22 vestigingen in Nederland. Het is bewezen dat vrouwen anders zijn dan mannen en tegen andere problemen aanlopen dan mannen. Dus vrouwen hebben andere behoeften in training en coaching dan mannen. De trainers en coaches van SheConsult hebben de kennis en ervaring in huis om vrouwen op te ondersteunen.

Vréneli treedt regelmatig op met haar theatercolleges bij organisaties, netwerken en in theaters. Ze is regelmatig in de media en ze is een actief vlogger. Voor haar werk won Vréneli in 2015 de regeringsprijs voor vrouwen-emancipatie, de Joke Smit-prijs.

Moderator: Jenna Fentimen (Head of Creative, Manners McDade, UK)

Jenna begon haar carrière in de productiemuziek, voordat ze overstapte naar Music Supervision in zowel Amsterdam als Londen, waar ze werkte aan wereldwijde campagnes van merken als PlayStation, Asics, Johnnie Walker en Nederlandse merken zoals Tele 2 en KPN. Jenna kwam in 2018 bij Manners McDade als Music & Composition Producer en werd Head of Creative in 2019. Ze richtte in de herfst van 2018 het Women Composers 'Forum op, waar ze workshops, panels en netwerkevenementen voor leden organiseerde. Het Women Composers 'Forum is sindsdien gefuseerd met de door LA opgerichte Alliance For Women Film Composers, waarbij Jenna werd benoemd tot UK Director of Relations en verkozen in het AWFC-bestuur. In 2019 kreeg Jenna een plaats in de shesaid.so Alternative Power 100-lijst en in 2020 werd ze de Music Industry Advocate voor ondervertegenwoordigde talentenlijst, Free The Work.