Go North: Work for Dutch Media Composers in the Nordics

Scandinavië heeft een bepaalde prestige als het aankomt om muziektraditie, met producers en componisten als Mas Martin die bovenaan de hitlijsten staat en filmcomponisten als Jóhann Jóhannson en Hildur Guðnadóttir die hoog aanzien genieten door hun werk in Hollywoodfilms en –series. Maar welke mogelijkheden zijn er voor de Nederlandse mediacomponist en artiest bij onze Noorderburen?

Buma Music in Motion presenteert Go North: Work for Dutch Media Composer in the Nordics. We verwelkomen Noorse muzieksupervisor Silje Katralen, Deense music supervisor Nis Bøgvad, Christian Fløe Svenningsen van Denmark’s GL Music Entertainment en Corka Scheeringa van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die mediacomponisten en artiesten helpt deze regio te navigeren op het gebied van de film-, televisie- en reclamemarkten. In het bijzonder zullen we de bestaande en mogelijke samenwerking tussen Europese componisten en Scandinavische filmmakers verkennen, de huidige bewegingen in sync en originele muziek in media bespreken en kort behandelen hoe de Scandinavische markt reageert op COVI. We zullen ook zicht krijgen op de gang van zaken in Scandinavië, de do’s en dont’s van het zakendoen daar en de subtiele verschillen tussen de landen en hun culturen.

Dit panel is beschikbaar via ons gloednieuwe platform. Ga naar ons videoplatform, klik op ‘register to watch’ en vul je gegevens in. Heb je al eerder een video bekeken via ons platform? Super! Je kan dezelfde code gebruiken voor alle video’s (dit jaar) zowel live, als on demand. Je hoeft je dus maar een keer te registeren.

Mocht je het platform voor het eerst bezoeken, doorloop dan het registratie proces. Zodra je deze hebt doorlopen ontvang je een e-ticket met een persoonlijke code. Gebruik je code op het platform om alle panels zowel live als on demand te ontgrendelen. Perfect voor als je op de afgesproken tijd niet kunt of wanneer je je geheugen wilt opfrissen.

Oh, en goed nieuws! Registeren is gratis.

Sprekers

Nis Bøgvad (Music Supervisor & Founder, Copenhagen Film Music, DK)

Met 27 jaar ervaring als muziekprofessional heeft Nis gewerkt in alle takken van de muziekindustrie, van multiplatina songwriter, recording artist (EMI) en producer tot Head of A&R (EMI Music), Creative Director (Music Sales Group), Executive Music Producer National TV en Music Supervisor. In 2014 stichtte hij ‘Copenhagen Film Music’, een 360° Music Supervision bedrijf voor film en televisie ter bevordering van het gebruik van muziek in Europese media en het vergemakkelijken van communicatie tussen muziek en de media-industrie. Nis heeft gewerkt aan meer dan 150 films, reclames en televisieseries. Hij deelt zijn kennis op onder andere A&R Worldwide, Midem Cannes, Sync Summit Paris, Les Arcs European Film Festival en is artiestenmentor voor het Music Estland VOLÜÜM mentorprogramma, onder meer. Recentelijk werkte Nis aan het Deense televisiedrama ‘Follow the Money’ (Bedrag) en de binnenkort te verschijnen HBO-serie Kamikaze.

Europe in Synch Music is een Music Moves Europe prepatory actionproject voor de ontwikkeling van jonge muziekprofessionals dat actief betrokken is bij sync licensing, het promoten van Europese muziek in film en reclame.

Silje Katralen (Senior Music Supervisor, Ohlogy, NO)

In retrospect was het de soundtrack van Scream die Silje's nieuwsgierigheid en liefde voor music supervision indirect heeft geprikkeld. “Het staat me duidelijk bij dat altijd al geobsedeerd ben geweest met muziek in film, er oprecht van genietend als een stuk muziek en een scene perfect versmelten – destijds niet wetende dat dit een ambacht is.”
Na het afronden van zijn Mastergraad in Rechten in Zwitserland in 2010 begon Silje als juridisch medewerker aan een kantoor in Berne, maar na korte tijd besluit ze terug naar Noorwegen te verhuizen en te gaan werken voor de Noorse Staat.

Het duurde niet lang voor ze begon te denken dat er manier moest zijn om rechten te combineren met haar levenslange passie voor film, televisie en muziek. Ze stopte met haar “veilige” baan en volgde het vak filmmuziek aan de universiteit van Oslo, waarna ze Music Supervision ging studeren aan Berklee College of Music middels Berklee Online.

Silje woont in Oslo met haar muzikantenechtgenoot, haar zoontje en een Saluki genaamd Zappa. Ze werkt hard om het belang van de rol van een music supervisor in de Noorse film- en media-industrie te promoten.

Corka Scheeringa (International Business Expert & Business Development Coach, RVO, NL)

Corka heeft een achtergrond in international business en een zeer brede kennis van cross-cultural management. Haar ervaring strekt van export & import consulting tot het ontwikkelen van international business strategieën en het leiden van de uitbreiding van een Australisch bedrijf naar Nederland. Doordat ze op vier verschillende continenten heeft gewoond en zeven talen spreekt, ondersteunt ze nu vanuit Nederland bedrijven op weg naar succes in international business bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar heeft ze een adviserende rol met nauwe samenwerking met het economisch netwerk in Scandinavië, Spanje, Frankrijk en Portugal. Buiten haar werk is Corka coach en geeft ze HIIT groepsessen in de sportschool.

Christian Fløe Svenningsen (Publishing Director & Partner, GL Music, DK)

Christian is partner en Director of Publishing bij de Deense independent GL Music Entertainment A/S. Hij kwam in 2013 bij het bedrijf, na een carrière in management, label A&R, live tours en tourmanagement.

Zijn dagelijkse werk strekt zich van creative publishing A&R werk, songwriter en productie, tot de beide kanten van sync: zowel pitchen als music supervision. Tot zijn syncwerk behoren onder andere de Deense televisieserie Oda Omvendt (DR), Klassen (DR), Ragnarok (Netflix) evenals de feature films Vildheks en Rosa. Ook heeft hij syncwerk gedaan voor merken als Häagen Dazs, Norwegian Airlines, Gopro, YouTube en meer.

Moderator: Laura Bell (Music Supervisor Film/Series, NL)

Laura is altijd gefascineerd geweest door het samenweven van verhalen en geluid. Als music supervisor put ze uit haar vaardigheden en netwerken die ze heeft ontwikkeld in ruim een decennium werken in de muziekindustrie. Ze navigeert de complexiteit van het onderzoeken en uitkiezen van songs, de licensing van soundtracks en het ontwikkelen van filmscores. Tijdens haar carrière in Sync bij BMG Talpu Music in Nederland en als Managing Director bij BMG Production Music in de Benelux en Duitsland heeft Laura met succes muziek geplaatst en gelicenseerd voor merken als Heineken, Ferrero Rocher en UEFA, evenals film- en televisieproducties in Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het delen van haar ervaringen ziet ze als een mooi deel van haar reis en doet ze graag op onder andere het Nederlands Film Festival, Buma Music in Motion, Amsterdam Dance Event en Reeperbahn.

In Australië werkte Laura bij de Australian Broadcasting Corporation als Executive Producer & Manager van ABC Classics and Jazz, waar ze award-winnende albums opnam en uitbracht met Universal Music. Laura haalde cum laude haar diploma aan het Conservatorium van Sydney en studeerde ook aan het Haags Koninklijk Conservatorium. Daarnaast haalde zij een Master of Management aan het Australian Institute of Music.