Dekmantel panel: Crossing Over: Adventures in contemporary film scoring

In samenwerking met Dekmantel, EYE Filmmuseum en RE:VIVE organiseren we op 4 augustus een waanzinnig panel. In dit panel duiken we in de persoonlijke, artistieke en professionele ambities van drie muzikanten in verschillende stadia van de filmmuziekcarrière.

Steeds meer producers en experimentele componisten worden ingeschakeld om te componeren voor enkele van de grootste en meest succesvolle films en tv-series; Oneohtrix Point Never (Uncut Gems), Mica Levi (Jackie), Bobby Krlic (Midsommar) en nog veel meer. In de loop der jaren hebben RE:VIVE en Dekmantel samengewerkt om lokale muzikanten die geïnteresseerd zijn in het componeren voor bewegend beeld de kans te geven om te experimenteren door hen uit te nodigen om te componeren voor Nederlandse archieffilms.

Dit jaar duiken RE:VIVE en Dekmantel echter, als onderdeel van een paneldiscussie, in samenwerking met Buma Music in Motion en Eye Filmmuseum, dieper in de persoonlijke, artistieke en professionele ambities van drie muzikanten in verschillende stadia van de filmmuziekcarrière: Aisling Brouwer, Alberta Balsam en Nadia Struiwigh. Wat inspireert hen om te componeren voor film? Wat zijn de creatieve uitdagingen in tegenstelling tot het maken van club- of elektronische muziek? Hoe positioneren ze zichzelf binnen de industrie en meer.

De toegang is gratis, maar de capaciteit is beperkt, dus kom op tijd.