Matthijs Kieboom en Van der Valk

In april startte het Britse ITV met een remake van de klassieke detectivehit 'Van Der Valk'. Het is een serie van drie lange afleveringen, waar natuurlijk een nieuwe score bij gemaakt is. De Nederlandse componist Matthijs Kieboom is de uitdaging aan gegaan en heeft de afleveringen op een meer minimale, eigentijdse en relevante partituur gezet met slechts een subtiele knipoog naar het iconische nummer 1 hit Eye-level, de originele theme song van Jack Trombey dat meer dan 20 weken in de top 50 stond, en te horen was in alle afleveringen tussen 1972 en 1992. Matthijs Kieboom is een van de meest gewilde en gevestigde componisten van Nederland. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is hij al meer dan een decennium fulltime componist en sinds kort hoofd van de afdeling Filmmuziek aan één van Nederlands toonaangevende conservatoria.