Mission Statement

Hi! Buma Music in Motion, hier!
Ik ben het platform in de creatieve industrie waar muziek en media samenkomen.

Daarom wil ik graag met je in gesprek.
Ik geloof namelijk dat uitzonderlijke (én custom made) muziek onmisbaar is. Vaak wordt de waarde van muziek in films, documentaires, games, advertentiecampagnes, televisieshows en in animaties onderschat. Laten we dit veranderen.

Jij en ik streven naar hetzelfde.
We willen het best mogelijke creëren. We willen dat de juiste muziek daar is waar het een verschil kan maken. We willen toegang krijgen tot buitengewoon talent en er op de best mogelijke manier mee werken om zowel het muziekecosysteem als de mediawereld ten goede te komen. Laten we onze handen ineensluiten om dit mogelijk te maken.

Daarom ben ik hier.
Ik verbind producers, editors, studio’s, regisseurs, post-producenten, redacteuren, filmmakers, reclamebureaus en mediamakers uit de gehele creatieve industrie met getalenteerde Nederlandse uitgevers, rechthebbenden en bovenal mediacomponisten. Componisten van wereldklasse, die soundtracks, cues en andere muziek kunnen maken die jouw project tot leven zullen brengen. Laat mij je voorstellen aan onze melodic masters, modular synthesists, sub-bass boomers, piano perfectionists, classical creatives en vele andere geweldige componisten.

Ben je een producer, filmmaker, gamestudio of creative director?
Wil je in contact komen met Nederlandse componisten en rechthebbenden van wereldklasse, en wil je de wereld achter de muziek voor jouw productie leren kennen?
Stef jezelf aan ons voor!

Successful Collabs

Matthijs Kieboom en Van der Valk

In april startte het Britse ITV met een remake van de klassieke detectivehit 'Van Der Valk'. Het is een serie van drie lange afleveringen, waar natuurlijk een nieuwe score bij gemaakt is. De Nederlandse componist Matthijs Kieboom is de uitdaging aan gegaan en heeft de afleveringen op een meer minimale, eigentijdse en relevante partituur gezet met slechts een subtiele knipoog naar het iconische nummer 1 hit Eye-level, de originele theme song van Jack Trombey dat meer dan 20 weken in de top 50 stond, en te horen was in alle afleveringen tussen 1972 en 1992. Matthijs Kieboom is een van de meest gewilde en gevestigde componisten van Nederland. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is hij al meer dan een decennium fulltime componist en sinds kort hoofd van de afdeling Filmmuziek aan één van Nederlands toonaangevende conservatoria.

Joe Buck en Plus Supermarkten

Een succesvolle samenwerking tussen een merk en artiest in 2019: Muziek schrijven voor een commercial en daarmee 14 weken in de top 10 staan..Dat is precies wat Joe Buck is overkomen met The Way You Take Time. Hij schreef het nummer oorspronkelijk voor de PLUS in opdracht van Amp.Amsterdam, het bedrijf dat in nauwe samenwerking met advertising agency Wunderman Thompson Amsterdam verantwoordelijk was voor de muziek supervision. Daarnaast hebben Spark Records – het platenlabel van Ilse de Lange – en Universal Music Publishing ook een belangrijke rol gespeeld in het voor- en na traject. De hit status van het nummer heeft een enorme impact gehad op de campagne en het merk.

Upcoming

Vanaf nu kun je al onze nieuwe panels, evenals een aantal uit het verleden, bekijken via ons nieuwe videoplatform.