Mission Statement

Hi! Buma Music in Motion, hier!
Ik ben het platform in de creatieve industrie waar muziek en media samenkomen.

Daarom wil ik graag met je in gesprek.
Ik geloof namelijk dat uitzonderlijke (én custom made) muziek onmisbaar is. Vaak wordt de waarde van muziek in films, documentaires, games, advertentiecampagnes, televisieshows en in animaties onderschat. Laten we dit veranderen.

Jij en ik streven naar hetzelfde.
We willen het best mogelijke creëren. We willen dat de juiste muziek daar is waar het een verschil kan maken. We willen toegang krijgen tot buitengewoon talent en er op de best mogelijke manier mee werken om zowel het muziekecosysteem als de mediawereld ten goede te komen. Laten we onze handen ineensluiten om dit mogelijk te maken.

Daarom ben ik hier.
Ik verbind producers, editors, studio’s, regisseurs, post-producenten, redacteuren, filmmakers, reclamebureaus en mediamakers uit de gehele creatieve industrie met getalenteerde Nederlandse uitgevers, rechthebbenden en bovenal mediacomponisten. Componisten van wereldklasse, die soundtracks, cues en andere muziek kunnen maken die jouw project tot leven zullen brengen. Laat mij je voorstellen aan onze melodic masters, modular synthesists, sub-bass boomers, piano perfectionists, classical creatives en vele andere geweldige componisten.

Ben je een producer, filmmaker, gamestudio of creative director?
Wil je in contact komen met Nederlandse componisten en rechthebbenden van wereldklasse, en wil je de wereld achter de muziek voor jouw productie leren kennen?
Stef jezelf aan ons voor!

Upcoming

Op 7 juni hosten we de eerste editie van BMIM Special. Een nieuw evenement om kennis op te doen, je te laten inspireren en je netwerk te vergroten.

Successful Collabs

Tessa Rose Jackson en Darius Timmer Silver Bird and Rainbow Fish

Één van onze succesvolste samenwerkingen was toen we Tessa Rose Jackson en Darius Timmer 'in the spotlight' hadden gezet op het International Film Festival Rotterdam 2020. De animatiefilmmaker Lei Lei kwam in contact met Tessa en Darius en samen produceerden ze de animatiefilm Silver Bird and Rainbow Fish. The American Variety schreef er een artikel over waarin stond: "Tessa Rose Jackson en Darius Timmer zijn zowel producers als componisten en hebben een prachtig geluidslandschap gecreëerd die de gevoelens van desoriëntatie en onzekerheid tonen die de Lei-familieleden ervaarden."

In 2022 werden Silver Bird and Rainbow Fish op het Rotterdam International Film Festival genomineerd voor de Tiger Award. Het was één van de acht nominaties die de animatiefilm in 2022 ontving.

Charley van Veldhoven - Lachgaskoning Deniz

Één van de nieuwste publicaties van Videoland Academy is de driedelige documentaire over voormalig “Lachgaskoning Deniz”. Videoland Academy biedt een nieuwe generatie producers de mogelijkheid zich te ontwikkelen en hun horizon te verbreden binnen de beroepspraktijk. BMIM helpt hier graag bij. De componist Charley van Veldhoven is via BMIM aan de filmmakers gekoppeld en heeft hierdoor een geweldig resultaat behaald. Dit is het bewijs dat de matchmaking van BMIM de perfecte gelegenheid is om je netwerk uit te breiden en zinvolle connecties op te doen om mee samen te werken.

Charley begon al op jonge leeftijd met componeren. Haar muzikale carrière startte ze als klassiek geschoolde pianiste en in 2020 studeert ze cum laude af aan Music and Technology (HKU). Tegenwoordig componeert ze voor onder andere films, games en reclames. Voorbeelden van haar werk zijn een audiologo en muziek voor het meermaals bekroonde spel "Reducept", producties voor muziekhuis Antfood, MassiveMusic, THNDR en trailermuziekbedrijf The Solos, BMG en Universal.

Upcoming

Vanaf nu kun je al onze nieuwe panels, evenals een aantal uit het verleden, bekijken via ons nieuwe videoplatform.